« GOUD! Taboes die nooit taboes hadden mogen worden.»

Gepubliceerd op 08-11-2022

Oosterbeek, 7 november 2022. Vakfotograaf Annelies Vereijken uit Helmond is de winnaar van de MPN thema wedstrijd 2022. De foto is ontstaan tijdens een project voor en door jongeren. Een project met ingrijpende verhalen van jongeren die hun verhaal willen delen met als doel taboes te doorbreken. Thema’s die wij in dit project uitgebeeld hebben zijn onder andere misbruik, mishandeling, verslaving, zelfmutilatie en abortus…..
Wat is het perspectief van deze jongeren?

“Perspectief”, dat was dit jaar het thema van de wedstrijd waarbij Annelies Vereijken de Goud-Award in de wacht sleepte. Deze themawedstrijd wordt uitgereikt door Master Photographers Network (MPN), die haar leden jaarlijks de kans biedt hun werk door een leden- en een vakjury te laten beoordelen.
MPN is een netwerk van professionele fotografen, dat als doel heeft het niveau van
creatieve vakfotografie op een hoog peil te houden. Tijdens het najaarscongres van 6 en 7 november werd de foto van Annelies Vereijken als beste beoordeeld door de ledenjury. Deze jury bestaat uit de leden van MPN die zelf ook deelnamen aan deze wedstrijd en een internationale jury van drie vakfotografen. Volgens de jury is er erg mooi licht gebruikt, maar zeker de impact die de foto geeft op je gevoel was uitmuntend.
 
De winnende foto komt uit een serie foto’s, gemaakt door Annelies en Ad Vereijken van Foto ID. Deze foto’s werden geëxposeerd bij Manifestations op de Dutch Design Week in de stand van “Surviving Trauma”. Een pakkende en indrukwekkende expositie voor en door jongeren. De expositie heeft grote impact gemaakt. Precies zoals de jongeren het hadden bedacht. Doorbreek de stilte, dze jongeren zijn de confrontatie aangegaan met hun verleden. Van slachtofferschap naar meesterschap. Hoe mooi is het dan, dat we met dit project een goud-award binnen slepen, zodat we nog meer aandacht kunnen geven aan deze taboes.

Klik hier voor de overige foto's uit de geëxposeerde foto's. 
 
Voor vakfotografen is een award van de MPN een bijzondere erkenning voor hun werk. Daarnaast is de themawedstrijd een bevestiging voor de zakelijke en particuliere markt dat zij met een echte vakfotograaf te maken heeft. De themawedstrijd is één van de manieren waarop MPN-leden hun niveau kunnen toetsen. Ook het wereldwijd geaccepteerde kwalificatiesysteem en het aanbod aan workshops, congressen en seminars biedt hen de kans zichzelf te blijven verbeteren, kennis uit te wisselen en ervaringen te delen.
 

Goud-Award-Annelies-Vereijken-Foto-ID-1-1667909789.jpg
Goud-Award-Annelies-Vereijken-Foto-ID-2-1667909789.JPG
IMG-0391-1667910647.jpg